صفحه اصلی

به وبسایت آزمایشگاه تحقیقاتی بیومکاترونیک و مهندسی شناختی خوش آمدید. هدف ما در اینجا مطالعه انسان و تواناییهای ذاتی اوست. البته دیدگاه ما بیشتر دیدگاهی فلسفی است که بر اساس آن تمام شئون انسان را صرفاً فیزیکی نمی‌بینیم. لذا از ابزار علم و تکنولوژی برای مطالعه ارتباط بین بعد فیزیکی و ماوراءفیزیکی انسان بهره می‌جوییم. در آزمایشگاه بیومکاترونیک، همواره تلاش کرده‌ایم که به این هدف دست یابیم و محورهای پژوهشی را به گونه‌ای طراحی کنیم که این هدف، همیشه و بیش از هر زمانی دست یافتنی‌تر باشد.

در حوزه علوم شناختی بیش از همه به فهم عملکرد مغز می‌پردازیم و تلاش می‌کنیم بفهیم که واکنش مغز در برخورد با محرک‌های بصری و سمعی چگونه است؟ مساله بایندینگ در مغز چگونه رخ می‌دهد و اصولاً پارامترهای مهم در ادراک موضوعات چیست؟ مهمترین ابزار ما در این بین، استفاده از پردازش سیگنال‌های مغزی است. از نتایج این امر در مواجهه با برخی ناهنجاری‌های شناختی و اجتماعی مانند لکنت‌زبان و اوتیسم و … استفاده خواهیم کرد.

در حوزه رباتیک و بیومکاترونیک، حرکت دینامیکی ربات‌های راه‌رونده دوپا با ساختارها و مدلهای متنوع (متقارن/نامتقارن؛ لینک‌های صلب/الاستیک؛ دوبعدی/سه‌بعدی؛ غیر‌فعال/تحت کنترل؛ رفتار پایداری مجانبی/رفتار آشوبناک) را بسیار مورد توجه قرار می‌دهیم. هدف از این محور پژوهشی دستیابی به پارامترهای موثر در فرآیند توانبخشی افراد دارای نقیصه حرکتی و اندامی در پایین‌تنه است. همچنین یکی از زمینه‌های مورد علاقه ما، جراحی رباتیک و رباتیک از راه دور/تحت شبکه است که در این زمینه نیز دستیابی به پارامترهای موثر در یک طراحی دقیق و نیز در رفتار پایدار مورد نظر ماست.

در حوزه سیستم‌های دارورسانی، به صورت خاص به مساله دارورسانی مغناطیسی می‌پردازیم و در این زمینه نیز سعی می‎کنیم که مدلی تقریبی-تحلیلی از رفتار ذارت مغناطیسی در محیط بدن بدست آوریم تا بتوانیم برای هدایت این ذرات در بدن، از روش‌های کنترل مبتنی بر مدل استفاده کنیم. در این بین چگونگی تمرکز میدان مغناطیسی از مهمترین اهدافی است که می‌خواهیم بدان دست یابیم.

بیواینسترومنت و نیز علوم و طب سنتی از دیگر موضوعاتی است که بدانها می‌پردازیم. بخصوص در حوزه طب سنتی، سعی می‌کنیم که تشخیص برخی رفتارها و بیماری‌ها را با روش‌های هوشمند و با استفاده از نمونه‌برداری سیالات زیستی و مدلسازی مبتنی بر مزاجهای چهارگانه طب سنتی انجام دهیم. ما معتقدیم که این زمینه تحقیقاتی می‌تواند دید بسیار خوبی از رفتارهای فیزیکی و متافیزیکی بدن انسان را به دست دهد.

دکتر برهان بیگ‌زاده، مدیر آزمایشگاه
دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

اخبار

دفاع آقای مهندس سیدحمیدرضا حیدری

آقای مهندس سیدحمیدرضا حیدری، دانشجوی ارشد آزمایشگاه بیومکاترونیک، دیروز از پایان‌نامه ارشد خود تحت عنوان «طراحی و کنترل فرآیند گرفتن اشیاء بوسیله پنجه رباتیک»، با نمره عالی دفاع کردند. ایشان ضمن انجام پروژه خود، بستر سخت‌افزاری را فراهم نمودند که در کنار مدل نرم‌افزاری که در آدامز توسعه دادند، توانست صحه‌گذاری خوبی بر نتایج روش کنترلی …

انتشار مقاله آقای نجفیان

از نتایج پایان‌نامه آقای سهراب نجفیان، مقاله‌ای با عنوان «Fourier-based quantification of renal glomeruli size using Hou transform and shape descriptors» در مجله «Computer Methods and Programs in Biomedicine» از انتشارات الزویر با ضریب تاثیر 2.503 در سال 2017 منتشر شده است که به ایشان تبریک می‌گوییم و آرزوی موفقیت بیشتر برای ایشان داریم. سهراب …

دفاع آقای مهندس میرخانی

آقای مهندس سیدعلیرضا میرخانی، دانشجوی ارشد آزمایشگاه بیومکاترونیک، امروز از پایان‌نامه ارشد خود تحت عنوان «تحلیل سیگنالهای مغزی به منظور بررسی امکان‌پذیری ارتباط با پنجه رباتیک»، با نمره عالی دفاع کردند. ایشان ضمن انجام پروژه خود، روشی را ارائه نمودند که بر اساس آن احتمالاً قادر خواهیم بود به صورت زمان-واقعی و با حجم محاسبات …

دانشجویان علاقمند

دانشجویان دکتری

دانشجویان تحصیلات تکمیلی که علاقمند به ادامه تحصیل در مقطع دکترای دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، هستند و برای مصاحبه دعوت شده‌اند (یا بطور خارق‌العاده‌ای برای این منظور برنامه‌ریزی دارند)، اگر علاقمند به پیوستن به تیم پژوهشی آزمایشگاه بیومکاترونیک هستند، لازم است که بوسیله ایمیل رزومه تحصیلی خود را برای آقای دکتر بیگ‌زاده ارسال نمایند و برای صحبت حضوری با ایشان، تعیین زمان نمایند. زمینه‌های پژوهشی حال حاضر آزمایشگاه، در صفحه پژوهش قابل مشاهده است.

دانشجویان کارشناسی ارشد

دانشجویان کارشناسی ارشدی که بتازگی برای تحصیل در دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه علم و صنعت ایران، پذیرفته شده‌اند و به زمینه‌های پژوهشی جاری در آزمایشگاه بیومکاترونیک علاقمند هستند، می‌توانند با ما تماس بگیرند. زمینه‌های پژوهشی که در حال حاضر مایل به اخذ دانشجو در آنها هستیم شامل موارد زیر است:

  • دارورسانی مغناطیسی و موضوعات مربوطه
  • تشخیص بیماری‌ها/ کلاسه‌بندی مزاج‌های افراد (در طب سنتی) بوسیله بررسی زیست‌سیالات (پلاسمای خون، سرم خون، بزاق، …)
  • رباتیک و بیومکاترونیک: جراحی رباتیک، سیستم‌های رباتیک راه‌رونده غیرفعال، توانبخشی رباتیک، برون‌اسکلت‌های رباتیک
  • استفاده از سیگنال‌های مغزی برای تحلیل ناهنجاری‌های رفتاری و نیز فعالیت‌های مغزی، استفاده از سیگنال‌های عضلانی برای پیش‌بینی حرکت در اندام‌ها

دانشجویان علاقمند لازم است که بوسیله ایمیل، رزومه تحصیلی خود به همراه برخی اطلاعات تکمیلی شامل محل و معدل دوره کارشناسی، رتبه و نحوه پذیرش در مقطع ارشد، و نیز زمینه‌های پژوهشی مورد علاقه خود را به آدرس b_beigzadeh[AT]iust.ac.ir و با موضوع «دانشجوی علاقمند به همکاری پژوهشی در آزمایشگاه بیومکاترونیک» ارسال نمایند.

ارتباط

چنانچه به مواردی بیش از اطلاعات موجود در سایت نیاز دارید یا موضوع مورد نظر خود را در سایت پیدا نمیکنید، و یا سوالی دارید، میتوانید از طریق فرم زیر، پرسش خود را برای ما ارسال نمایید. اطلاعات خواسته شده فرم را تکمیل نمایید.
[HTML-CF]